Monday, February 18, 2008

Rasucite cu budinca

Aceasta reteta este luata de happyalex de pe un forum rusesc si impartasita pe culinar.ro forum a fost tradusa de doroti_5 (pozele imi apartin) le multumesc pentru reteta
Rasucite cu budinca
Pentru aluat:
500 gr faina
40 gr drojdie proaspata
75 gr unt topit
175 gr zahar
1 ou
1/4 l lapte caldut
Pentru umplutura:
2 pachete de puding de vanilie( fiecare de cite 37gr, foto la sfirsitul retetei)
500 ml lapte
Rentru uns:
200 gr zahar pudra+frisca
De fiert pudingul ca in instructiunile de pe pachet si de lasat sa se raceasca, dar sa nu uitati sal mestecati, ca sa nu aiba cocoloase.

Muiati drojdia in laptele caldut, adaugati zaharul, untul topit, oul, amestecati bine si adaugind faina faceti aluat, pina nu se mai lipeste de miini, dupa punetil la caldut ca sa se ridice.

Cind aluatul sa ridicat binisor, intindetil in turte de cite 5-7mm si puneti in centrul pudingul.
Dupa cu o latura acoperiti pudingul si cu cealalta acoperiti prima latura lipind aluatul.
Cu un cutit ascutit taiati fisii de cite 3.5cm din acest aluat umplut si rasuciti fiecare fisie in ambele parti asa:
Puneti "Rasucitele" pe o tava, acoperita in prealabil cu hirtie de copt, dupa ce le puneti in tava le lasati sa se ridice, si le puneti in cuptorul incalzit la 190-200 C pentru aproximativ 20min. nui specificat dar eu cred ca le ungi dupa ce le scoti din cuptor.

No comments: