4 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare
1/4 lingurita bicarbonat
125 gr unt rece taiat in cuburi
375 ml babeurre ( lapte batut)
1/2 lingurita scortisoara
1 mar de marime mijlocie (Granny Smith) taiat cubulete
100gr brinza (cheddar doux) data pe razatoare
putin lapte pentru uns.
- Preincalziti cuptorul la 200 C
- Intr-un robot culinar puneti faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul.
- Actionati robotul, adaugati untul cind compozitia va fi nisipoasa va opriti.
- Intr-un bol puneti laptele batut si scortisoara, eu le-am pus direct peste compozitia de mai sus
- Dupa ce sa format un aluat lipicios adaugam merele si brinza.
- Infainati suprafata de lucru puneti aluatul si cu ajutorul faini intindeti aluatul, grosimea trebuie sa fie de 2,5 cm.
- Taiati cercuri cu diametru de 5 cm sau cum vreti voi, se vor aseza pe foaia de copt care va fi deja asezata in tava.
- Ungeti cu un pic de lapte si coacetile 20 minute.
- Lasati sa se raceasca sconesurile inainte de servire.
No comments:
Post a Comment