Saturday, December 15, 2007

Scones cu mere si brinza

560gr faina
4 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare

1/4 lingurita bicarbonat

125 gr unt rece taiat in cuburi
375 ml babeurre ( lapte batut)
1/2 lingurita scortisoara

1 mar de marime mijlocie (Granny Smith) taiat cubulete

100gr brinza (cheddar doux) data pe razatoare

putin lapte pentru uns.

  • Preincalziti cuptorul la 200 C
  • Intr-un robot culinar puneti faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul.
  • Actionati robotul, adaugati untul cind compozitia va fi nisipoasa va opriti.
  • Intr-un bol puneti laptele batut si scortisoara, eu le-am pus direct peste compozitia de mai sus
  • Dupa ce sa format un aluat lipicios adaugam merele si brinza.
  • Infainati suprafata de lucru puneti aluatul si cu ajutorul faini intindeti aluatul, grosimea trebuie sa fie de 2,5 cm.
  • Taiati cercuri cu diametru de 5 cm sau cum vreti voi, se vor aseza pe foaia de copt care va fi deja asezata in tava.
  • Ungeti cu un pic de lapte si coacetile 20 minute.
  • Lasati sa se raceasca sconesurile inainte de servire.

No comments: