Tuesday, September 30, 2008

Quasadilles


4 tortillas
pesto cu rosii deshidratate
piept de pui ( am avut in frigider ceva resturi de la un pui facut la cuptor)
mozzarela

Am luat o tortillas si am uns-o cu pesto, peste am pus bucatile de pui iar la final mozzarella data pe razatoare (eu o cupar gata data pe razatoare, stiu ca nu este recomandata ...da ma iertati )
Deasupra am pus o alta tortillas, le-am asezat frumos in intr-o tigaie de teflon deasupra am pus un capac mai greu si le-am lasat la "prajit" 4 minute pe o parte si 4 pe alta.

Napolitane cu crema de biscuiti


reteta de la Daneza13

Reteta o gasiti la ea pe blog, am decis sa nu mai fac copy/paste la retete, desi daca o faceam era pentru ca vroiam sa fie postat reteta originala, iar eu daca aveam ceva de remarcat o faceam pe parcurs.
Sau creat tot felul de discuti pe ici colea, eu vreau sa le evit ca vorba aia eu sint cu PEACE AND LOVE.

Am facut de doua ori reteta aceasta, prima data am uitat sa fac poza la final, prima data am respectat reteta dar dupa ce le-am gustat mi-am spus merge adaugat, nuci, stafide, fructe confiate.
A doua oara am pus pistache si canneberges mi-a placut ce frumos se vad pistachele.

Monday, September 29, 2008

Galuste cu prune


1kg de cartofi fierti

7-8 linguri gris(putin cu varf)

1 ou

4 linguri de faina

Un praf de sare

Prune fara simburi

Se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat mai lipicios, ca sa il intindeti presarati putina faina pe masa de lucru(daca mai aveti nevoie de faina ca sa intindeti aluatul si sa nu se lipeasca puteti folosi fara grija)

Dupa ce ati intins aluatul il taiati in functie de numarul de prune pe care le aveti, daca prunele sint prea mari atunci puneti cite o jumatate de pruna.

Se ia fiecare bucata de aluat si pruna in mijloc se formeaza galusca atentie sa nu se vada pruna sau sa nu se rupa aluatul.

Intr-o oala se pune apa cu putina sare si se lasa sa fiarba, cind a inceput sa fiarba apa incepem sa punem galustele, sint gata atunci cind ele se vor ridica la suprafata apei.

Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si 250gr de pesmet la prajit, se amesteca din cind in cind, pesmetul devine maroniu dar atentie sa nu se arda.

Cind galustele sint gata se scot pe rind din apa si se dau prin pesmet se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar/ zahar pudra.

Premio A la Luz Interior


Premiu este dedicat persoanelor generoase, spontane, prieteni de prieteni.
Nominalizati circa 5 persoane, puneti link-ul blogului si anuntati-le ca le-ati oferit acest premiu.

Dana (dana2dor) iti multumesc pentru premiu si pentru cuvintele tale frumoase, ofer si eu acest premiu tuturor culinareselor din lista mea "My blog list" cu mult drag.

Sunday, September 28, 2008

Rulouri umplute


De ziua lui Adrian am facut aceste rulouri umplute, am facut un aluat de buns (am sa scriu si reteta) dupa care am rupt bucati din aluat le-am facut suluri, sulurile le-am pus pe tuburile metalice (cu care facem rulouri cu frisca).
Dupa ce au fost gata coapte le-am umplut cu dip picant cu creveti si ton reteta este si ea postata la aperitive.
In umplutura nu am mai pus toate condimentele.
Foarte bune, astea sau terminat primele.

Rotocol Polonez


reteta de la Laura_A

Laura retetele tale sint minunate, eu nu mai scriu reteta am pus link-ul direct, vreau si alti sa vada ce minunati faci tu.
Iti multumesc si pentru reteta asta dar si pentru toate celelante retete postate.

Biscuiti cu fulgi de ovaz


Reteta de baza

250ml unt moale (1 tasse)
250ml zahar brun (1 tasse cassonada)
125ml zahar (1/2 tasse)
5 ml bicarbonat (1 lingurita)
2 ml sare(1/2 lingurita)
5 ml scortisoara (facultativ)(1 lingurita)
2 oua
5 ml vanilie (1 lingurita)
375ml faina (1 1/2 tasse)
750 ml fulgi de ovaz (3tasse)

Intr-un bol mare se pune untul, il amestecati cu mixerul pina devine cremos, adaugati zaharul brun (cassonada), zaharul, bicarbonatul, sarea, scortisoarea, amestecati toate bine.
Se vor adauga oualele pe rind, dupa fiecare ou se va mixa foarte bine.


De acuma adaugam ingredientele uscate veti avea nevoie de o lingura de lemn deoarece nu mai trebuie sa amestecam prea profund.
Deci incepem prin a adauga faina, amestecati cu lingura, apoi urmeaza fulgi de ovaz pe care nu trebuie prea mult amestecati.


Luam o tava de biscuiti si o acoperim cu hartie de copt, pornim cuptorul la 190C(375F) lasam cuptorul sa se incalzeasca.
Biscuiti nu ii modelam cu mina sau cu alt aparat de biscuiti, luati din compozitie cu lingura si asezati gramajoare pe hartia de copt, nu trebuie sa dati nici o forma pentru ca ele isi vor schimba forma in cuptor.
Lasati spatiu intre biscuiti si coaceti timp de 7-9 minute.
Daca dupa 9 minute remarcati ca mijlocul nu este copt nu va speriati el este facut, daca vreti voi puteti sa mai lasati 1-2 minute in plus ca sa fie mai brune si mai crocante.
Biscuiti sint foarte moi si pufosi daca ati mincat biscuiti de la Tim Horton atunci stiti despre ce vorbesc, desi cei de acolo sint mult mai gretosi.
O alta remarca daca nu aveti 750 ml fulgi de ovaz sa spunem ca va lipseste 250 ml nu este grav, biscuiti ies si mai pufosi.

Bun la reteta asta de baza am trei variante de biscuiti:

Biscuiti cu fulgi de ovaz, curmale, pacane si portocale.
-cind pregatiti compozitia de baza scoateti scortisoara si vanilia.
-cind adaugati oualele puneti 2 lingurite coaja rasa de portocala.


-adaugati 250 ml (1 tasse) de curmale (fara simburi) taiate cubulete (asa cum puteti) si 250 ml (1 tasse) de pacane in acelasi timp cu fulgi de ovaz.

Biscuiti cu fulgi de ovaz stafide si morcovi.
-pregatiti compozitia de baza lasind scortisoara dar eliminind vanilia.
-adaugati 1 ml (1/4 lingurita) cuisoare macinate in acelasi timp cu zaharul.
-la final atunci cind punem fulgi de ovaz se va adauga 250 ml (1 tasse) stafide si 125 ml (1/2 tasse) morcov dat pe razatoarea mica.

Biscuiti cu fulgi de ovaz, cirese sau canneberges uscate, si migdale.
- atunci cind preparati compozitia de baza scoateti scortisoara si vanilia.
-intr-un bol punem 310 ml(1 1/4 tasse) cirese sau canneberges uscate si le acoperim cu apa fiarta, lasam asa 30 minute.
-scurgeti bine ciresele sau canneberges de apa si le adaugati tocmai la final atunci cind punem fulgi de ovaz si migdalele.


Eu am facut doua porti apoi am ales sa fac biscuiti cu morcovi si stafide iar din a doua portie am facut biscuiti cu fulgi de ovaz, curmale si portocale.

Orez fript




750ml orez fiert
4 oua (usor batute)
250ml mazare (conserva/congelate)

Int-o tigaie puneti 2 linguri de ulei, orezul fiert, adaugati oualele, mazarea, condimetati cu boia iute sau cu sos Tamari si sare.


Amestecati din cind in cind pina oulalele sau prajit bine.


Nota: Eu am servit orezul cu creveti prajiti in unt si un pic de usturoi.

Sunday, September 7, 2008

Crochete de cartofi


reteta de la droopina
  • cartofi (eu i-am curatzat ptr. k mi-a fost mai ushor sa-i dau pe razatoare dup-aia; o sa vedetzi voi);
  • 2 oo;
  • sare, chiper;
  • faina, 2-3 linguri;
  • ulei ptr prejit.



punem cartofii la fert.

shi-i lasam sa fearba "al dente"; ii punem la racit shi cand consideram k nu mai iexista pericolul de parlire la dejti, ii dam pe totzi pe razatoare.

apoi aruncam peste ei oole (eu am pus prima data un ou, da' am vazut k nu e indeajuns, asha k am mai pus inca unul), sarea, chiperul shi incepem sa amestecam.
shi amesteca, shi amestecam, pana obtzinem o pasta.
shi acum intra in scena imaginatzia fiecaruia; io am facut un fel de rulouri, care intr-un final mi-au ieshti mega-crochete; le-am dat prin un pic de faina.

shi le-am pus la prajit in uleiul incins:

- pe o parte

le-am lasat pana s-au facut aurii:

- pe cealalta parte

shi le-am scos pe shervete absorbante.

nota: sint cele mai bune crochete pe care le-am mincat vre-o data si mi-au si reusit din prima.